Male på stein

Se alle våre idéer til å male på stein og finn de beste tusjene som du selv kan male på stein med.

Male på stein
Fraktboks
Fri frakt ved kjøp for over 599 kr.
Levering er 2-4 virkedager.
Levering er 2-4 virkedager.

La deg inspirere av våre kreative idéer

De beste tusjene til å male på stein

Plus Color tusjene

Mangler du en tusj til å male på stein med, så er Plus Color et godt valg. Plus Color tusjene består av vannbasert hobbymaling, som gjør det enkelt å male fine detaljer og mønster på stein. Du finner mange forskjellige farger til å male på stein og på grunn av et høyt pigmentinnhold, kan du male med lyse farger på f.eks. mørke steiner.

Posca markers

Posca tusjer er kjent i hele verden og har mange trofaste fans blandt profesjonelle kunstnere. Det som gjør Posca tusjene spesielle, er at de inneholder akrylmaling, som er både lysekte og har høye fargepigmenter. Derfor kan de brukes på alle mulige overflater, f.eks. er de gode å male på stein med.

Maling på steiner

Hvorfor male på papir når du kan male på stein? Naturen er full av dem, og de koster deg ikke en ting. Du kan finne steiner i så mange forskjellige former og størrelser at de aldri blir kjedelige å dekorere. Noen steiner ser allerede ut som ting vi vet, mens andre krever litt maling, tusjer og dekorasjoner. Maling på steiner er en hyggelig aktivitet som kan holde hele familien opptatt – uansett om du er barn, unge eller gammel. Denne aktiviteten er spesielt morsom om sommeren, når hele familien kan se etter steiner i det fine sommerværet. Du finner helt sikkert vakre steiner på strandturene. Så fyll opp lommene, skynd deg hjem og prøv å male på steiner!

Hvis du trenger materialer for å komme i gang, har du kommet til riktig sted. Det kreves svært få verktøy for å male på stein, og vi har med oss alle – inkludert steinlakk, tusjer for steinmaling og steinmaling. Les videre hvis du vil vite mer om de enkelte produktene.

Steinmaling

Maling på stein er en av de enkleste aktivitetene i håndverksbransjen. Men hva må du egentlig huske på når du maler på stein? Vi har samlet de viktigste tipsene her:

 • Vask bort smuss

Det er lettere å male på steiner når de er frie for sand og jord. Derfor bør du vaske dem først. Vask dem gjerne under springen slik at overflaten er helt ren. Hvis du har valgt å ta med steinmaling og tusjer utendørs, kan du tørke av steinene med våtservietter for å fjerne det verste smusset.

 • Velg steinmaling av god kvalitet

Før du begynner å male de nyvaskede steinene, må du velge riktig steinmaling. Du kan alltid bruke vår hobbymaling til å male på steiner. Her anbefaler vi vår Plus Color Craft-maling, som tørker raskt. Her finner du kvalitetsmalingen Plus Color Craft.

 • Velg steinlakk av god kvalitet

Når de malte steinene er helt tørre, er det én ting igjen å påføre – steinlakk. Vår steinmaling sikrer at dine vakre steinkreasjoner kan stå ute i all slags vær. Hverken regn eller sludd kan vaske bort malingen etter at den er behandlet med vår steinlakk. Her finner du kvalitetslakk til stein.

Tusjer til steiner

Du kan male på steiner, tegne på steiner og skrive på steiner. Det er mange måter å dekorere steiner på, men alle krever ganske forskjellige verktøy. Hvis du vil tegne eller skrive på steiner, anbefaler vi at du bruker Posca-tusjer, da disse er de beste markørene for steiner. De verdensberømte Posca-tusjene er populære av flere grunner. Først og fremst fungerer Uni Posca-tusjene på alle typer overflater. Og de er spesielt gode på både grove og glatte steinoverflater. For det andre gir tusjene utmerket dekning, noe som er et must når du maler på steiner.

I tillegg til Posca-markører har vi også andre markører for steiner. Det er vanskelig å unngå Plus Color-tusjene hvis du planlegger å tegne eller skrive på steiner. De har fantastisk dekning og tørker raskt. Hvis du vil tegne motiver og fine detaljer på steinene dine, anbefaler vi at du bruker våre tynne tusjer.

Se gjennom vårt store utvalg av tusjer til steiner og finn både Posca-tusjer og Plus Color-tusjer. Hvis du leter etter spesialtilbud på Posca-tusjer, kan du noen ganger finne våre steinmarkører til spesielt gunstige priser.

Lakkering av steiner

Hvis du gir malte steiner et lag med lakk, varer de mye lenger. Vår steinlakk er både værbestandig og vannavvisende, noe som gjør steinene dine ekstra motstandsdyktige mot all slags vær. Dette gjør steinlakk til en veldig smart idé hvis du planlegger å plassere de malte steinene dine utendørs – enten i hagen eller foran døren.

Ideer til å male på stein

Du har sikkert vandret forbi mange fargerike steiner på turene dine. De er ofte malt for å se ut som dyr, mens andre ganger er det skrevet søte beskjeder på dem. Å se disse små skattene som er plassert rundt om på landet kan bringe glede til forbipasserende, akkurat som deg selv. Og kanskje har du tenkt at du vil male på selv, men trenger litt inspirasjon.

Heldigvis er vårt idéunivers fylt med kreative steinprosjekter som du kan prøve. Noen av de mest populære motivene for å male på stein er dyr som marihøner, fisk og fugler. Du kan for eksempel lage skilpadder av malte steiner med Plus Color-tusjer og Silk Clay®. Den myke, skummende modelleiren fungerer som lim og hjelper deg med å holde steinene sammen. NB: Steinfigurer laget med Silk Clay® bør ikke etterlates utendørs, da materialet ikke er vanntett.

Hvis du trenger mer inspirasjon til hva du kan bruke de malte steinene til, finner du noen forslag her:

 • Mal på steiner og bruk dem som små velkomstskilt ved siden av inngangsdøren
 • Mal på steiner for å lage personlige hilsener ved siden av gravsteiner
 • Mal på steiner og plasser dem rundt i hagen
 • Mal på steiner og lek med dem
 • Mal på steiner for å lage dekorative planteskilt i grønnsaks- eller urtehagen
 • Mal på steiner for å lage morsomme figurer til barnerommet, som troll, alver eller katter.

Er det ikke nok å tegne og male på steiner? Da kan du gå et skritt videre og bygge figurer av dine malte steiner. Mal steinene først og bygg deretter noen søte steintroll – du finner ideen her.

Vanlige spørsmål om steindekorasjon

 • Hvor finner du steiner du kan male på?

Det er viktig at du finner de riktige steinene. Heldigvis har naturen et mylder av steiner i ulike former og størrelser som du kan samle på. Når du er på tur i hagen, i skogen eller på stranden, kan du se ned og se hvor mange steiner som venter på å bli forvandlet til små kunstverk.

 • Hva slags maling er best for stein?

Du kan male på steiner med verdens beste Plus Color-maling. Den tørker raskt, dekker godt og har en konsistens som er enkel å arbeide med. Derfor er Plus Color-maling den perfekte malingen hvis du ønsker å lage vakre og fargerike steinhåndverk. Se vårt store utvalg av Plus Color-lakk her.

 • Hvor kan du samle steiner?

Du kan samle steiner fra nesten hvor som helst i naturen. Danmark er så heldig å være omgitt av fantastiske steinstrender omgitt av vakre steiner, så det ville være et naturlig sted å se. Her finner du enkelt de riktige steinene med en glatt, flat overflate som er ideell å male på.

 • Hvilke tusjer er best til å male på steiner?

Du kan ikke bruke vanlige tusjer til å tegne på steiner. Du trenger tusjer som er spesialdesignet for steiner, og her er Posca-tusjene de beste. Posca-tusjer er noen av de mest kjente akryltusjene du kan finne, og de fungerer perfekt på overflater som stein. Posca-markører har et sterkt fargepigment og tegner rene og presise linjer. Hvis du ser gjennom det store utvalget vårt, finner du Uni Posca-tusjer i forskjellige varianter, tykkelser og farger. Se våre Posca-tusjer for steiner her.

 • Hvilken lakk skal jeg bruke til mine malte steiner?

Velg en vannavvisende og værbestandig lakk, slik at du trygt kan plassere den ferdige dekoren utendørs, uansett vær. Verken regn eller sludd vasker bort steinmalingen, da lakken beskytter den helt.

Tilbake
Jeg handler som
Fortsett som guest
Dine fordeler ved innlogging

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se ordrehistorikken din

✔ Enkel betaling
Dine fordeler ved innlogging

✔️ Dine spesialpriser

✔️ B2B spesialprodukter

✔️ B2B-markedsføringsunivers
Dine fordeler ved innlogging

✔ Innhold spesielt for deg

✔ Dine spesialpriser
Copyright © 2021-present Creativ Company. Alle rettigheder reservert | c/o Postens logistiksenter | NO-0060 Oslo | Norge | 74 08 58 80 | mail@cchobby.no