Det morsomme lekekjøkkenet

Det er populært som aldri før å hive seg ut i matlagens kunst. Og det starter gjerne i tidlig alder, selv om det ”bare er noe, vi leker”. Du kan hjelpe barna på vei til morsom lek med et kreativt lekekjøkken ved selv å lage lekemat og oppbevaring av kreative materialer. Her får du idéer til hjemmelaget innhold til lekekjøkkenet, som barn og voksne kan samles rundt og fordype seg i. For når du selv har laget leken, får det større verdi – og så blir leken enda morsommere.

Bruk våre inspirasjoner til dine kreative prosjekter


Se utvalgte produkter


DET MUNTRE LEKEKJØKKENET

Det muntre lekekjøkkenet er fylt med kreative øyeblikk der barna kan lage sine egne deilige godbiter i leire – søte, kreative og fargerike. På lekekjøkkenet er det helt greit å leke med maten. Det er faktisk her barns nysgjerrighet på mat begynner. Våre kreative ideer gjør det enkelt for barn å lage kaker og godteri i forskjellige farger og fasonger – alt gjort mulig med selvherdende leire. Silk Clay® og Foam Clay® er perfekte til å lage lekematen vi bruker på lekekjøkkenet, siden alt som trengs for å forme og lage godbitene er barnets egne hender. Den direkte kontakten med leiren øker barnets taktile sans, styrker finmotorikken og er god underholdning på grå regnværsdager – og stopper ikke når de kulinariske kreasjonene er laget. Den ferdiglagde maten blir raskt en del av lekekjøkkenet, og blir starten på mange rollelekaktiviteter som barna kan kose seg med: Kanskje blir dere invitert til teselskap på lekekjøkkenet, der dere får leke at dere smaker på alle mulige slags lekre kaker, muffins og kjeks.

KREATIV MAT I BARNETS HØYDE

Barn er naturlig nok fulle av nysgjerrighet når det gjelder den voksne verden. De kan bruke timevis på å etterligne foreldrenes matlaging på kjøkkenet, og et lekekjøkken gjør nettopp det. Så la de små kokkene ta på seg forkleene sine og se den hjemmelagde lekematen bli brukt til fantasifulle rollespill. Barna kan leke i iskrembaren med hjemmelagde ispinner av Foam Clay eller i godtebutikken med de fargerike kjærlighetene og godteriet som dere har laget sammen. Lekekjøkkenet kan også raskt gjøres om til et minibakeri der barnet kan servere sine mange unike kaker. Med lekemat utvikler barnet raskt en naturlig interesse for mat, og snart er de små kjøkkenassistentene klare til å hjelpe deg med å lage middag på ordentlig.

LEK, LÆR OG SKAP

Barn elsker søtsaker, og våre mange ideer til hjemmelagde kaker og godteri laget av selvherdende leire blir garantert populære blant familiens yngste medlemmer. Men ikke glem det sunne kjøkkenet, som også er en stor del av barnas hverdagsliv. Barna ser på mamma og pappa mens de forbereder dagens matpakke og deler opp grønnsakene til middag, så det er naturlig for dem å etterligne dette på sitt eget lille lekekjøkken. Prøv for eksempel å lage stekte egg av filt eller frukt og grønnsaker av Silk Clay, slik at barnet også får den sunne maten de kjenner fra det voksne kjøkkenet på sitt eget lekekjøkken.

Interessen for maten de spiser øker i takt med maten de lager. Dette gir deg en perfekt mulighet til å snakke med barnet ditt om farger, former og navn på ulike matvarer – fordi det er enda morsommere å lære om mat når du har bidratt til å lage den selv!

FRA SELVHERDENDE LEIRE TIL FARGERIK MAT

Kreative øyeblikk er noen av de beste tidene du kan ha med barn og barnebarn, fordi barn vanligvis er helt fri for hemninger og kan la fantasien få fritt spillerom. Heldigvis er ovnen full av kreative øyeblikk på det muntre lekekjøkkenet, der hovedingrediensene er Silk Clay og Foam Clay. Disse to relaterte materialene utfyller hverandre svært godt. Den eneste forskjellen er konsistensen. Som navnet antyder, er Silk Clay silkemyk og har en myk, smidig konsistens som gjør den enkel å jobbe med for små hender. Foam Clay inneholder mange små polystyrenkuler som gir den en grovere masse. Dette gjør den perfekt til å feste på forskjellige gjenstander. Sjekk ut vårt spennende utvalg av fargerik og selvherdende leire, og gjør deg klar til masse matlagingsmoro uten sølet som vanligvis følger med.    

Gi lekekjøkkenet enda mer kreativitet ved å dekorere et forkle med barnets navn og fruktmotiver, eller dekorer kjøkkenhåndklærne med fruktmotiver – dette er supersøte detaljer til den stilige minikokken!

Tilbake
Jeg handler som
Fortsett som guest
Dine fordeler ved innlogging

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se ordrehistorikken din

✔ Enkel betaling
Dine fordeler ved innlogging

✔️ Dine spesialpriser

✔️ B2B spesialprodukter

✔️ B2B-markedsføringsunivers
Dine fordeler ved innlogging

✔ Innhold spesielt for deg

✔ Dine spesialpriser
Copyright © 2021-present Creativ Company. Alle rettigheder reservert | c/o Postens logistiksenter | NO-0060 Oslo | Norge | 74 08 58 80 | mail@cchobby.no