Hvilke fargestifter eller fargeblyanter bør jeg velge?

På denne siden veileder vi deg til de riktige fargeblyantene og fargestiftene – uansett hvilken kreativ aktivitet du skal i gang med. Vi har mange forskjellige typer – fargeblyanter, akvarell- og oljebaserte fargestifter – og alle er utviklet for spesifikke overflater og til forskjellige teknikker. Følg vår veiledningen og finn de blyantene og fargestiftene som gir deg det beste resultatet.

Farger til tegning og fargelegging

Fargekritt er gode til grove strøk og fargelegging av større flater, mens du med fargeblyanter kan lage fine detaljer. Vi anbefaler harde og vannfaste fargekritt og fargeblyanter til tegning og fargelegging i tradisjonell forstand. Ønsker du å jobbe med teknikker, der fargen jobbes med fingrene, vann og verktøy, skal du velge myke og vannoppløselige typer. Avhengig av krav til lysekthet, fargemetning eller bestemte farger har du flere valgmuligheter.

God kvalitet

Studiokvalitet

Profesjonell kvalitet

God kvalitet

Farger til overføringsteknikk av frottage

En av de store fordelene ved fargekritt er, at de kan brukes til mange forskjellige teknikker. Her, frottage, der du skraverer med kritt eller grafitt/blyant på et stykke papir over et emne med struktur. F.eks. et tregulv, et blad eller en mønt. Herved overføres strukturen på papiret. Du får det skarpeste mulige resultat med harde fargekritt.

Vokskritt

Vokspasteller

Lysekte oljekritt

Farger til skrape- og gniteknikker

For å viderebearbeide uttrykket ved å risse eller gni fargene krever det, at du bruker myke fargekritt som oljepastell og tørrpastell. Tørrpastellen er veldig porøs og kan derfor enkelt gnis ut i et tynt lag med fingrene. Oljepastellen har en myk og fettet konsistens, som kan gnis sammen og legges på i flere lag til et tykt lag, der det kan risses motiver med en spiss gjenstand.

Pigmentrik studiokvalitet

Ekstra pigmentrik luksuskvalitet

Pigmentrik, med god skole- og institusjonskvalitet

Pigmentrik studiokvalitet

Farger for en "størknet" effekt

Oljepastell med sin myke og fettede konsistens er perfekt å bruke, når du vil jobbe med å overføre motiver, som smeltes fast. Slik gjør du: Tegn og mal med oljepasteller på papir eller sandpapir, og legg det med motivet ned mot et flatt emne av f.eks. tre, tegnepapir eller papp. Stryk med et varmt strykejern, og motivet overføres (speilvent). Til denne teknikken er det viktig å bruke oljepastell.

Luksuskvalitet

God skole- og institusjonskvalitet

Farger til vannfarger (tørt på tørt)

Vannoppløselige fargekritt og fargeblyanter kan uttones og blandes sammen til nye farger, når du har tegnet og malt de med dem (tørt på tørt). Det gjøres med vann og pensel, og derfor er det viktig, at du jobber på akvarellpapir fremfor vanlig papir, som vil krølle seg sammen, når det blir vått. Vannfaste fargekritt og fargeblyanter påvirkes derimot ikke av vann og flyter ikke utover. Hvis du vil jobbe med avmasking, kan det være en fordel i å jobbe med begge kvalitetene, ettersom de vannfaste er upåvirkelige og ikke flyter sammen med de vannoppløselige, når de bearbeides med vann.

God blandingsevne

Imponerende egenskaper til fargeblanding

Akarellmaling, kritt og fargeblyant i ett

Myk vannoppløselig akvarellblyant

Guide til fargeblyanter og fargestifter

Fargeblyanter og fargestifter er barndommens elskede, kreative og fargerike venner. Dette er verktøy som vi alle kjenner og elsker – og som finnes på barnerom, skoler og kontorer overalt.

Men visste du at fargeblyanter og fargestifter har forskjellige kvaliteter? Fargeblyanter er bra når du vil lage fine detaljer, men fargestifter kan lage bredere streker og fargelegge større overflater. Barn elsker å bruke begge typer – og ofte lager de flotteste tegningene med både fargeblyanter og fargestifter. Tegninger som vi henger på kjøleskap, rammer i gull og glitter – eller gir videre til stolte besteforeldre.

Du kan også finne inspirasjon til mer enn bare tegninger – se vårt idéunivers med maling og tegning. Universet er fullt av spennende prosjekter. De trenger enten oljepasteller, tegneblyanter eller noe helt annet – og du finner alt i sortimentet vårt. Du finner fargeblyanter og fargestifter i alle de variantene du kan drømme om – og vår guide sørger for at du legger de riktige i kurven. Vår guide forteller og viser deg hvilken type du trenger til ditt kreative prosjekt – og veileder deg gjennom ting når du er usikker.

 

Tegninger med fargeblyanter

De er en stor hit overalt – de fargerike tegningene henger på kjøleskapet – og det tar bare papir og fargestifter å komme i gang. Dette er en av de enkleste aktivitetene for barn – og når tegningene er ferdige, kan du henge dem opp som små kunstverk. Det er mange forskjellige motiver barna kan prøve å tegne – for eksempel:

Barna kan også fritt tegne fritt fra fantasien og lage morsomme tegninger som ikke viser noe eller noen, men bare er rene fargeuttrykk. Denne typen abstrakt tegning utfordrer både fantasien og kreativiteten din.

Et tredje alternativ er fargeleggingsbøker. Her er motivene allerede tegnet til deg – så du trenger bare å fokusere på selve fargingen. Det er sjelens terapi – og mange voksne elsker den fordi den fremmer ro og mindfulness. Finn våre malebøker for voksne her.

Og husk at hvis du skal tegne med fargeblyanter, finner du de rette med vår guide her i nettbutikken. For eksempel anbefaler guiden vår harde og vannbestandige fargeblyanter til tegning.

 

Tegninger med fargestifter

Liker du også å fargelegge? Lag tegninger med fargestifter og bland fargene for å skape de villeste uttrykkene du kan bygge videre på. Hold deg til fargene du kjenner og elsker – eller velg helt nye farger. Uansett hvilke farger du velger, kan du lage unike tegninger med fargestifter. Fargestifter er spesielt gode til å lage brede strøk – og de er enkle å bruke for barna når de tegner. De kan for eksempel lage vakre sommerfugler med symmetriske mønstre eller portretter laget som monoprints.

 

Myke pasteller og oljepasteller

Her blir du introdusert for både myke pasteller og oljepasteller. Begge deler er kjempemorsomme å jobbe med – og resultatene er rett og slett så vakre. Det er veldig spennende å utforske de forskjellige fargestiftene og se hva de kan brukes til og hva de ikke er så flinke til. Hvis dette er første gang du jobber med dem, kan guiden vår hjelpe deg. Guiden foreslår den rette typen fargestifter til kreative prosjekter.

Når du jobber med myke pasteller, er krittet så porøst at du enkelt kan bruke fingrene. Dette gir deg stor frihet – og du kan enkelt gni ut krittet og lage flotte fargeoverganger.

Hvis du jobber med oljepasteller, vil du merke at krittet er mykere og oljete – og du kan enkelt gni fargene sammen og påføre dem i flere lag. Når laget er tykt nok, kan du skrape dine egne motiver med en spiss gjenstand. 

Så du kan bruke både oljepasteller og myke pasteller – og lage flotte kunstverk sammen med dem. Spesielt barn vil elske å bruke de forskjellige fargestiftene – og de kan ha det gøy med å gni fargene ut med fingrene.

 

Akvarellmaling

Når du maler med akvareller, er det morsomt å eksperimentere med forskjellige farger og uttrykk. Men du trenger det riktige utstyret for å komme i gang-og her er vannløselige fargestifter og fargeblyanter  det aller beste. Hvis du bruker dem til maling, må de blandes med vann – dette gjør at du kan skape det beste fargespillet. Hvis du vil, kan du også prøve å sette på vannavstøtende fargestifter og fargeblyanter. Siden dette mediet ikke vil flyte med de vannløselige fargestiftene, kan de for eksempel brukes til å tegne opp motivet ditt.

Prøv vår guide her på denne siden og finn de riktige fargeblyantene og fargestiftene til akvareller.

 

Kreative ideer som involverer fargestifter og fargeblyanter

Fargeblyanter kan brukes til mye mer enn bare tegninger – og vi gir deg ideene her.

Du kan for eksempel lage en shakerball med en tegning inni. Du bør hente frem fargeblyantene fra Colortime for denne – og så er det på tide å komme i gang. Først skal du male og fargelegge et motiv på et krympeplastark – deretter varmer du det opp i ovnen og limer det til shakerballen. Denne ideen er superenkel å gjøre-og barna kan enkelt bli med. Den ferdige shakerballen er for eksempel en morsom, liten julegave til besteforeldre.

Hvis du vil dekorere dine egne trehengere med oljepasteller,er dette en superkoselig idé der hele familien kan være med. Du kan få virkelig gode resultater – og den ferdige dekorasjonen kan enten henges på juletreet eller oppslagstavlen.

Hvis eldre barn vil være med på moroa, er vår idé med smarte merker perfekt. Her kan barna lage små tegninger med fargeblyanter for å designe merker som matcher deres personlige stil. Deretter kan de festes til skolesekken-eller brukes som dekorasjon på en jakke eller t-skjorte.

Uansett hvilken idé du velger, vil du helt sikkert bruke fargeblyantene og krittene på mange nye og kreative ting. Hvis du har et kreativt prosjekt i tankene, kan du bruke vår guide til å finne den perfekte fargeblyanten eller krittet

Tilbake
Jeg handler som
Fortsett som guest
Dine fordeler ved innlogging

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se ordrehistorikken din

✔ Enkel betaling
Dine fordeler ved innlogging

✔️ Dine spesialpriser

✔️ B2B spesialprodukter

✔️ B2B-markedsføringsunivers
Dine fordeler ved innlogging

✔ Innhold spesielt for deg

✔ Dine spesialpriser
Copyright © 2013-present Creativ Company. Alle rettigheder reservert | Håkon den godes gate 1 c | 7600 Levanger | Norge | 74 08 58 80 | mail@cchobby.no