Grunnviten til dropsproduksjon

#v1008

100 gr. (1 dcl.) vann 450 gr. (5 1/3 dcl.) alm. sukker 125 gr. (2 dcl.) druesukker Kilde: Urtegården

#v1008
Velg produkter fra idèen

{{ optionsGroup.label }}

{{ getVariantsButtonText(option) }}
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
Totalpris
{{ getFormattedBundlePrice() }}

{{ getRewardMessage() }}

Guide step %d
1 - Redskaper til dropskoking   En rustfri stålkasserolle med lokk (ikke aluminium). Bakeplater, en liten sil, saks, desilitermål, dropstermometer (til minst 180 grader) evt. en vekt, 2 plastskrapere. Teflonvev til å elte på (så setter ikke massen seg fast i bakeplaten, og risikoen for å brende seg minskes). Matolje (neutral smak, f. eks. mandelolje). Naturlige smaks- og fargestoffer. Evt. 2 ml. målesprøyte til rask oppmåling av smak. OBS: Keramiske kokeplater kan ta skade av varm sukkermasse.
2 - Forberedelser   Rydd kjøkkenet, så arbeidsplassen blir over kommelig. Plasser kokeplate og eltested, så barn ikke kan komme til å velte noe eller sette hendene i dropsmassen. Ha en skål med kaldt vann klar til rask 1. hjelp. Plater, teflonvev, sakser og skrapere smøres inn i matolje og holdes smurte under hele prosessen. Legg teflonvevet på en helt ren bakeplade med et håndkle under platen, så bordet ikke tar skade av varmen. Ved også og smøre teflonvevet med olje på baksiden, gøres det mer „sklisikkert“.
3 - Detaljert fremgangsmåte   Mål først vann, sukker og druesukker i hver sin skål. Ha vann, så sukker og så druesukker i gryten uten å få sukker på grytens kanter. Sett straks gryten på varmen og kok massen ved full varme MED lokk og UtEN omrøring. Etter kort tid kan du høre massen boble og se, at det kommer vanndamp ut under lokket. Når dampen avtar etter et minutts tid, kokes videre UTEN lokk, UTEN omrøring og MED termometer i gryten. Hold øye med temperaturen, det går langsomt i starten og raskt til slutt - og temperaturen er meget viktig. Når temperaturen målt midt i gryten er 162°C (ikke under 160°C, ikke over 165°C), tas gryten av.
4 - Etter koking   Hell massen ut på teflonveven. Etter ca. 1 minutt har massen dannet „hinne“ i kantene og du kan nå blande fargestoffer (vent likevel litt med den røde fargen) samt evt. sitronsyre eller lakris i. Alt pulver (lakris, titandioxid) siles i for å unngå klumper. Fold med skrapene kantene inn mot midten, så massen blir blandet godt. Til sisst kommer smaksstoffene raskt i midt i massen, som straks foldes sammen, så de ikke fordamper. (Mål dem opp i en 2 ml. sprøyte i forveien, så går det raskere). Så snart du kan røre ved massen med fingrene, går du fra å elte med skrapene over til håndelting. Bruk „lette“ bevegelser, så hendene kun er i berøring med massen i kort tid. (Hvis dere er flere om kokingen kan neste porsjon settes over nå. Det er ikke nødvendig å rengjøre gryten. Bland ingrediensene og start kokingen som beskrevet i veiledningen). Når massen er ferdigblandet og avkjølt nok til å røres ved, kan det lages slikepinner eller det klippes til drops: Slikkepinne: En klump masse formes rundt pinnen. Trekantet drops: Klipp en liten klump dropsmasse av og rull den ut til en tynn pølse. Klipp et drops av, drei pølsen 1/4 omgang og klipp et nytt drops av. OBS: Man kan kun klippe, ikke trekke drops av. Runde drops: Rull en tynn pølse av litt dropsmasse, la den bli kald, og knekk dropsene av, f.eks. i en gammeldags brødmaskin. Gjør det på en måte, så det ikke flyr små stumper drops rundt i hele kjøkkenet. Husk: De varme dropsene må ikke røre ved hverandre, når de klippes av, ellers klistrer de sammen til en klump. Tiden, hvor massen er formbar er ikke så lang, begynd derfor å klippe eller forme så snart det er mulig og holde på massen. La den store klumpen, som ikke er i bruk, bli liggende på den varme platen og klipp av kun en liten del av gangen. Når dropsene eller slikkepinnene er avkjølt has de straks i en lufttett boks eller pose, så de ikke suger fukt. Trukket dropsmasse: Man kan „trekke“ dropsmassen ved så raskt som muligt å trekke en tykk pølse, folde den sammen og trekke igjen flere ganger. Derved eltes det luft i massen, som blir uigjennomsiktig, luftig og perlemorsfarget /pastellfarget. (Bruk evt. mer farge, da den også bliver lysere.) Dropskunst: Ta en klump varm dropsmasse og form den til elefanter, mus, katter, roser, snemenn o.s.v. Varmeovn eller brødrister kan forlænge „formetiden“.
5 - Rengjøring   Gryten gjøres ren etter bruk ved å stille den i bløt i lunkent vann. Etter kort tid er sukkermassen oppløst (også hvis den skulle være brent ) og kan lett skylles av.
6 - Tips og feilfinning   Koking i aluminiumsgryte kan gjøre at massen krystalliserer og blir porøs. Det må ikke komme hverken vann eller sukkerkrystaller i den ferdigkokte masse, så kan den også krystallisere. Lavere temperaturer enn 157°C gir bløte, klistrete drops. Høyere temperaturer enn 165°C kan gi brun, branket dropsmasse. (Smaken kan ofte kamufleres med lakris/salmiakk). Forholdet mellom druesukker og sukker må ikke endres, så blir dropsene for bløte eller for skjøre. Dropsmassen eltes best på en varm plate (ikke for varm, ikke for kald). Dropsmassen med pulver i (lakris, titandioxyd) samt med peanuts blir fortere stiv, så ikke start med disse opskriftene, men vent til platen er blitt varm.
Har du allerede registrert deg? Last ned malen
Utforske også
Tilbake
Jeg handler som
Fortsett som guest
Dine fordeler ved innlogging

✔ Din personlige ønskeliste

✔ Se ordrehistorikken din

✔ Enkel betaling
Dine fordeler ved innlogging

✔️ Dine spesialpriser

✔️ B2B spesialprodukter

✔️ B2B-markedsføringsunivers
Dine fordeler ved innlogging

✔ Innhold spesielt for deg

✔ Dine spesialpriser
Copyright © 2021-present Creativ Company. Alle rettigheder reservert | c/o Postens logistiksenter | NO-0060 Oslo | Norge | 74 08 58 80 | mail@cchobby.no