Mer bærekraftige produkter til dine hobbyprosjekter

Gjør hverdagen grønnere med våre bærekraftige produkter til dine hobbyprosjekter. Vi har samlet våre mest bærekraftige produkter, slik at det er enkelt for deg å ta det grønne valget når du skal handle inn til ditt neste hobbyprosjekt. Vi oppdaterer siden kontinuerlig for å sikre at du alltid kan finne bærekraftige produkter her. De er laget av tre fra bærekraftig skogbruk eller av biologisk nedbrytbare eller resirkulerte materialer, for å nevne noen eksempler. Alle våre mer bærekraftige produkter bidrar til å redusere den samlede miljøpåvirkningen fra produksjon og forbruk.

Velg en kategori eller se alle produkter under

Bærekraftige hobbyer

Det har aldri vært så populært å tenke grønt. Vi vet dette fordi etterspørselen etter bærekraftige materialer øker. Stadig flere ønsker å ta bedre vare på planeten vår, slik at vi kan ha grønnere natur, renere luft og et plastfritt hav rundt om i verden. Creativ Company ønsker å være en del av en bærekraftig utvikling – derfor tilbyr vi mange bærekraftige materialer i området vi kjenner best – nemlig hobbyer. Men vi har ikke bare bærekraftige materialer, mange av emballasjene våre og mange av de kreative ideene våre er også bærekraftige. Du kan allerede utforske våre bærekraftige produkter. Du finner dem på denne siden, som inneholder alt fra biologisk nedbrytbart glitter og perler til bærekraftige handleposer og FSC-sertifiserte treprodukter. Lenger ned på siden kan du lese mye mer om våre bærekraftige materialer innen hobbyer og hvordan emballasjen på flere av våre DIY Kits resirkuleres. Du vil også få et innblikk i våre kreative ideer basert på de 17 FNs bærekraftsmål.

 

FNs 17 bærekraftsmål

FN har utarbeidet 17 bærekraftsmål, som fokuserer på bærekraftig utvikling for både mennesker og planeten. Alle FN-medlemsland må samarbeide for å løse sosiale, økonomiske og miljømessige problemer. Dette betyr at vi er opptatt av å få slutt på fattigdom og sult over hele verden, redusere ulikheter, sikre god utdanning og bedre helse for alle, anstendige jobber og mer bærekraftig økonomisk vekst. I den forbindelse har Creativ Company skapt et lærings- og inspirasjonsunivers, slik at du og barna dine kan være kreative med målene for bærekraftig utvikling. Her finner du produkter, prosjekter og ideer som kombinerer kreativitet med 17 bærekraftsmål.

Kreative ideer med kunnskap om verdensmål: Hver idé du finner her er basert på ett eller flere av bærekraftsmålene. Du kan for eksempel dekorere et insekthotell og henge det opp i hagen eller på terrassen, slik at du når målet 15, som handler om å stoppe tapet av biologisk mangfold. Du kan også lage påkledningsdukker som viser verden mangfold. Denne ideen er basert på mål 16, som handler om å skape fredelige, inkluderende samfunn. Derfor inviteres alle barn og voksne til å utforske målene for bærekraftig utvikling sammen med våre kreative ideer.

Produkter for kunnskap om verdensmål: Denne siden er full av produkter som du kan bruke til kreative aktiviteter som styrker barnas kunnskap om de 17 bærekraftsmålene. Du finner blomsterpottedeksler, blomsterpresser og gjør-det-selv-sett som oppmuntrer barna til å utforske naturen.

 

Bærekraftige materialer

Vi elsker å bruke produktene våre til kreative prosjekter, og vi elsker enda mer når vi kan tilby deg et miljøvennlig alternativ. I stedet for vanlig glitter, som forurenser og er vanskelig å bryte ned i naturen, kan du bruke vårt bioglitter, som har like stor glittereffekt, men som er biologisk nedbrytbart og brytes ned i naturen uten å forurense. Den lar deg skinne klart på dine kreative prosjekter uten å skade naturen.

Det samme gjelder våre BioBeads fra NABBI. De brytes også ned i naturen, men gir like mye lek og læring som vanlige perler. Bioperler forurenser ikke vann eller jord fordi de er laget av biologisk nedbrytbare materialer som rapsolje og kalk.

I tillegg til miljøvennlig glitter og miljøvennlige perler, bør du også ta en ekstra titt på våre treprodukter. Mange av dem er laget av FSC-sertifisert trevirke, som er et fornuftig valg når det gjelder bærekraft. Når treet er FSC-sertifisert, er det hentet fra en skog der antall felte trær stemmer overens med det skogen kan reprodusere. Du kan derfor bruke mye kreativitet på våre flotte treprodukter.

Hvis materialet derimot ikke er bærekraftig i seg selv, kan du alltid bruke materialet til å skape et bærekraftig prosjekt. Ta krepppapir og lag din egen evigvarende bukett med kreppblomster – et flott og bærekraftig alternativ til friske blomster, fordi du ikke trenger å vanne dem eller stelle dem, og de vil vare evig. Se vårt fargerike utvalg av krepppapir her og se hvor mange vakre kreppblomster du kan lage her.

 

Miljøvennlig emballasje

Emballasjen er et godt sted å starte hvis du prøver å minimere overforbruk og svinn. I mange av våre DIY-kits kan du og barna gjenbruke emballasjen i selve ideen. På den måten kan barn se at biprodukter kan være en ressurs i stedet for avfall. Ønsker du mer bærekraftig emballasje, kan du også prøve våre fargeblyanter fra edugreen. Emballasjen til fargeblyantene er laget av resirkulerte materialer og kommer i mange forskjellige farger, noe som gjør det enkelt for deg og barna dine å velge bærekraftige hobbyprodukter.

 

Spørsmål og svar

Hva er bærekraft?

Bærekraft er et bredt begrep om samfunnets miljømessige, sosiale og økonomiske aspekter, og er i den forstand et helhetlig konsept. Men bærekraft brukes ofte i sammenheng med klima og økte klimagassutslipp, samt overforbruk og plastforurensning.

Hva betyr bærekraft?

Bærekraft betyr å skape best mulige forhold for mennesker og miljø – ikke bare nå, men også i fremtiden. I det bredere perspektivet handler bærekraft om ansvar. Våre handlinger skal ikke bare hjelpe oss, men også hjelpe fremtidige generasjoner til å ha et godt liv.

Hva er de 17 bærekraftsmålene?

De 17 bærekraftsmålene består av 17 konkrete mål og 169 delmål, som alle FNs 193 medlemsstater er ansvarlige for å nå. De er alle forpliktet til å få slutt på fattigdom og sult over hele verden, redusere ulikheter, sikre god utdanning og bedre helse for alle, anstendige jobber og flere jobber, og mer bærekraftig økonomisk vekst.

Når ble de 17 bærekraftsmålene satt?

De 17 bærekraftsmålene ble vedtatt på FN-toppmøtet i New York 25. september 2015, av verdens regjeringssjefer.

 

Copyright © 2013-present Creativ Company. Alle rettigheder reservert | Håkon den godes gate 1 c | 7600 Levanger | Norge | 74 08 58 80 | mail@cchobby.no