Kreative verdensmål prosjekter

Fred blant mennesker

Fundamentet for en bedre verden med fred, rettferdighet og gode institusjoner starter uten tvil hos barna.

På denne siden finner du  prosjekter, der barna på forskjellig kreative vis portretterer barn fra hele verden. I mens kan dere snakke om viktigheten av mangfoldighet samt respekt og åpenhet ovenfor andre mennesker og kulturer - uansett forskjelligheter. Her er det lagt opp til også å snakke om institusjonens eller skolens mobbepolitikk og dermed lære barna sosiale ferdigheter.

Verdens barn

La barna lage dukker av kartong i forskjellige hudfarger. I mens kan dere snakke om, at selv om vi ser forskjellige ut og kanskje lever forskjellig, har vi mange ting til felles.

En enkel aktivitet, som raskt kan settes igang med materialesettet, som inneholder alt det du trenger – her, fargekritt i forskjellige hudfarger, som barna evt. også kan bruke til formålet.

Lek og sport - et verdensspråk for vennskap

Å leke og dyrke sport med barn fra andre land trener barn sosiale ferdigheter, som er en viktig del av FN’s verdensmål nr. 16. Barn fra 8 år kan enkelt modellere disse figurene, der forskjellige farger Silk Clay blandes til forskjellige hudfarger og modelleres rundt flate, runde isoporemner og piperensere. Snakk om, at selv om vi har forskjellige hudfarger, religioner og bor i forskjellige land, kan vi godt ha samme interesser og respekt for hverandre - f.eks når vi spiller fotball, danser og leker sammen.

Styrk mangfoldigheten

Snakk om begrepet mangfoldighet med barna, og la de lage mangfoldige barnefigurer av isopor kledd med gipsgaze. Figurene fargelegges med akrylmaling, som barna kan øve seg i å blande til forskjellige hudfarger. Et ideelt bildekunstprosjekt, som er morsomt og enkelt  for barn fra 8 år og oppover.

Copyright © 2013-present Creativ Company. Alle rettigheder reservert | Håkon den godes gate 1 c | 7600 Levanger | Norge | 74 08 58 80 | mail@cchobby.no