Faglig erfaring

Sansemotorikk på småbarnsavdelingen

Sansemotorikk på småbarnsavdeligen

Å lime lette dun på fugler av kartong - et sansemotorisk prosjekt.

Margit, pedagog

'For de små var det en spesielt stor sanseopplevelse å delta. Barna erfarte både konsistensen på limet og effekten, samt hvor lette dun føles, og hvor fort de flyr ved små pust. –Imens benyttet jeg muligheten til å snakke med barna og fugler og farger. At fuglenes figur var gitt på forhånd var en stor fordel, da barn i den alderen ikke mestrer å klippe enda. Jeg tror faktisk det var medvirkende til at barna var ekstra stolte da fuglene senere ble brukt til å pynte med.
– Ingen trengte å gjette seg til noe.'

Se barnas resultater fra dagen, hvor de limte dun på fugler av kartong, og les hva pedagogen sa etterpå om opplevelsen med de små​. 

Sansemotorikk er et viktig fundament for de ferdighetene et barn skal lære. Ved en sansemotorisk utfordring forstås en fysisk påvirkning som bearbeides til signaler om en bestemt følelse eller reaksjon i kroppen.

-Med den kunnskapen bakket vi til et besøk på en småbarnsavdeling nær oss. Vi tok med oss fargede kalkundun, utstansede fugler av kartong og VTR Glue, som egner seg for mindre barn da den klistrer moderat og enkelt kan vaskes av med vann. Her forsøker vi å dele hvordan stemningen var da de små begynte med prosjektet.

Copyright © 2013-present Creativ Company. Alle rettigheder reservert | Håkon den godes gate 1 c | 7600 Levanger | Norge | 74 08 58 80 | mail@cchobby.no