Faglig erfaring

Barn tester Funny Friends (8-åringen)

Barn tester "Funny Friends" klassesett

8-åringen

Lone Brødbæk, lærer for 2. klasse

'Settet er flott til å lage figurer av, og fjærene var spesielt populære blant barna, så figurene kunne hoppe. I den forbindelsen vil jeg si at det var positivt at barna nesten ikke trengte min hjelp. Til gjengjeld utfordret jeg dem etterpå i dansktimen, da jeg ba dem skrive en historie om hver sin figur. Alt i alt en god opplevelse for alle, som kombinerte fantasi og konkret læring'.

 

Under kan du lese noen av barnas fantasifulle historier, som Lone ba dem skrive om de figurene de laget i testen av Funny Friends. 

Vi hyller den frie fantasien hos 8-åringene og tester klassesettet med blandede materialer, Funny Friends​.

Barn er spontane og har en egen evne til å bruke fantasien. Vi voksne derimot, er ofte hemmet av vår velutviklede viten, og det begrenser vår eksperimentelle lyst. 

Hos Creativ Company vil vi gjerne hylle barnas frie lek med våre materialer. Derfor har vi utviklet et klassesett med bl.a. Silk Clay, perler, bjeller, chenille og alutråd. Alt er klart til å kombinere og sette sammen etter ønske.

Her ser du hvor mye forskjellige barna i aldersgruppen fikk ut av innholdet når de fikk bestemme selv.

Gamle venner
Det var en gang en liten prins som het Boby. Boby hadde avtalt med vennene sine at de skulle spise middag hos han, men ingen kom, og Boby ble lei seg. Men så kom vennene og sa unnskyld, de hadde glemt det. Boby var fortsatt lei seg, og han ba dem gå for ingen skal glemme vennene sine. Dagen etter angret Boby ordene sine, og skrev brev til vennene sine om at de skulle komme neste dag. Vennene forsto ingenting, men de kom, og da de traff prinsen, ble de venner igjen og var aldri mer uvenner.

Alice, 8 år

Den lille frosken
Det var en gang en liten frosk på 7 år, som hadde bursdag dagen etter. Det ble kveld, og den lille frosken skulle legge seg. Den skulle jo være klar til å ha bursdag. Nå sov den lille frosken. Den drømte om gaver og om hvem som kom i selskapet hans. Men om morgenen fikk den lille frosken verken sang eller gaver. Den ble veldig lei seg, og følte at det ikke var noen i hele verden som ville feire han. Men da den lille frosken ble 19 år fikk den en kjæreste. Kjæresten var veldig glad for den lille frosken som nå hadde blitt en stor frosk. Da de hadde giftet seg, gikk det bare noen dager og så var moren gravid. De fikk et lite løvebarn som ble så klok at den ble verdensmester. Og så levde den lille familien lykkelig til alle sine dager.

Karl-Emil, 8 år

Det orange pinnsvinet
Det var en gang et pinnsvin som bodde på et slott. Han var konge og bodde sammen med en dronning. En dag kom det en klovn og spurte om den fikk bo hos dem? Det måtte han gjerne, og så fikk han et rom. Og en annen dag banket det på igjen. Nå var det et merkelig menneske som sa han ikke hadde noen steder å bo og var trist. Så spurte kongen og dronningen om han ville bo hos dem? Det ville han gjerne og så fikk han et rom han også. Og så levde de lykkelig alle sine dager.

Laura, 8 år

Copyright © 2013-present Creativ Company. Alle rettigheder reservert | Håkon den godes gate 1 c | 7600 Levanger | Norge | 74 08 58 80 | mail@cchobby.no