FRI FRAKT: Bruk koden 473211 nå og få gratis frakt, når du handler for mere enn 300 kr.

Drops startsett, jordbær og fløtekaramell

Artikkel
v11240

Drops startsett, jordbær og fløtekaramell

Artikkel
v11240

[b]Mengde:[/b] Ca. 500 g. [b]Tilberedningstid:[/b] ca. 30-45 minutter [b]Holdbarhet:[/b] 1 måned i lufttett emballage

Creative idea
How to do it
Guide step %d
Ingredienser:
[b]Grunnmasse:[/b] 1 dl. vann 450 g sukker 125 g druesukker [b]Jordbærdrops:[/b] 2 ts. sitronsyre 1,5 ml rød godterifarge 2 ml jordbæraroma [b]Fløtekaramelldrops:[/b] 1,5 ml brun godterifarge 4 ml fløtekaramellaroma
2
[b]Redskaber:[/b] 1 lille gryde med låg (ikke aluminium) 1 vægt 1 deciliter mål 1 termometer (200 grader) 1 håndklæde 1 bageplade (evt. 2 ved flere portioner) 1 teflonvæv 1 pensel 2 plastskrabere 1 sprøjte 1 saks pr. bolsjeklipper [b]Emballage[/b] Plastposer eller anden lufttæt emballage
Sånn gjør du:
1. Brett håndkleet og legg det på bordet. Legg stekeplaten på håndkleet. Smør teflonveven med litt olje på begge sidene og legg det på stekeplaten. Smør plastskrapere og sakser men en smule olje. 2. Ha vann, sukker og druesukker i gryten og sett den på full varme med lokk. 3. Når alt sukkeret er smeltet, tas lokket av og termometeret settes i gryten. 4. Kok opp til nøyaktig 162 grader og hell massen på teflonveven. 5. Vent ½ minutt. Tilsett farge og evt. sitronsyre. Elt med plastskrapene fra side til side, så fargen fordeles og massen flyttes rundt på teflonveven. 6. Når massen er litt fastere, tilsettes smaksstoffet. Elt videre til massen er så avkjølt, at den kan eltes med hendene. 7. Samle massen i en klump og trekk ut korte strimler etterhvert som de klippes til drops eller formes til kjærligheter. La ikke dropsene røre hverandre. 8. Dropsene pakkes lufttett når de er lett avkjølt. [b]Feilsøking:[/b] Dropsmassen krystalliserer seg: - Underlaget kan ha blit for varmt. Skift stekeplaten eller flytt til et nytt sted på bordplaten. Dropsene klistrer: 1. Det kan blitt brukt for mye olje på teflonveven og redskapene. 2. Luftfuktigheten i lokalet kan være for høy - luft ut.
Copyright © 2013-present Creativ Company. Alle rettigheder reservert | Håkon den godes gate 1 c | 7600 Levanger | Norge | 74 08 58 80 | mail@cchobby.no